Peti protikoronski paket (#PKP5), ki je začel veljati v soboto, prinaša vrsto novosti, ki vplivajo tudi na delo nevladnih organizacij. V naši brezplačni pravni posvetovalnici, ki bo že ta četrtek, 29. oktobra ob 10.00, vam bo CNVOS-ova pravna svetovalka Petra Cilenšek najprej razložila vse relevantne ukrepe, nato pa se bo posvetila vašim vprašanjem.

Novi paket podaljšuje možnosti uveljavljanja delnega povračila nadomestila plač za zaposlene, ki ste jih napotili na čakanje na delo, in tiste, ki so z dela odsotni zaradi karantene. Uvaja tudi možnost upravičene odsotnosti z dela enega od staršev zaradi višje sile obveznosti varstva otroka. Po novem bodo lahko zaposleni, ki bodo zboleli, z dela odsotni do tri dni brez potrdila zdravnike. Peti protikoronski paket vsebuje tudi ukrep, ki družbenikom v zavodu, ki opravljajo naloge direktorja, lahko omogoči mesečni temeljni dohodek.

Petra Cilenšek vam bo strnjeno predstavila vse ključne ukrepe, relevantne za nevladne organizacije. Predstavila vam bo tudi, kaj mora storiti organizacija, ko jo delavec obvesti, da je zbolel za novim koronavirusom ali pa je bil v visoko rizičnem stiku z obolelim. Dotaknila se bo tudi ukrepov, pomembnih za izvajalce socialnovarstvenih programov.

Drugi del 60-minutne delavnice je rezerviran za vaša vprašanja. Če se vam ob pregledu pojasnil in odgovorov, ki smo jih za vas pripravili na strani NVO v času koronavirusa, porajajo dodatna vprašanja glede novega protikoronskega paketa, si jih zapišite in se nam pridružite na četrtkovi delavnici. Udeležba je brezplačna, število mest pa zaradi lažjega sodelovanja omejeno, zato pohitite s prijavo.

 

Datum: 29. oktober 2020, od 10:00 do 11:00

Lokacija: splet, preko aplikacije Zoom

Maksimalno število udeležencev: 95

Kotizacija: brezplačno

Rok prijave: do zasedenosti prostih mest oziroma najkasneje do 28. 10. do 15.00 ure

 

ROK ZA PRIJAVE SE JE IZTEKEL