Za vas smo ponovno pripravili tedenske novice s področja prava za NVO, v katerih si lahko med drugim preberete, da je v javni razpravi Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o prijavi prebivališča, v obravnavi v Državnem zboru pa je Zakon o ratifikaciji Pridružitvenega sporazuma med Vlado Republike Slovenije in Evropsko vesoljsko agencijo. Poročamo tudi o tem, da so bili v Uradnem listu objavljeni Zakon o učinkoviti rabi energije, Odlok o spremembi in dopolnitvi Odloka o začasnih omejitvah pri izvajanju športne dejavnosti, Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji ter Zakon o spremembi Zakona o starševskem varstvu in družinskih prejemkih (ZSDP-1D).

Najnovejše v javni razpravi

  • Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o prijavi prebivališča; predlog novele ureja ponovno uvedbo krajevne pristojnosti upravnih enot pri prijavi/odjavi prebivališča, dopustno število prijavljenih posameznikov na velikost uporabne površine stanovanja, širi nabor dokazil ob prijavi prebivališča, prijavo stalnega prebivališča v domu za starejše in drugo. Rok za podajo predlogov: 17. 11. 2020.

Najnovejše v Državnem zboru

Najnovejše v Uradnem listu

  • Zakon o učinkoviti rabi energije (ZURE) (Uradni list RS 158/2020); zakon ureja sredstva za izvajanje programov Eko sklada, dolgoročno strategijo prenove stavb, obveznost doseganja prihrankov energije, namestitev števcev za prikaz dejanske količine porabljene energije, ničenergijske nove stavbe in drugo.