Vlada RS je izdala nov Odlok o razglasitvi epidemije nalezljive bolezni covid-19 na območju Republike Slovenije, s katerim je epidemijo v državi podaljšala še za dodatnih 30 dni. Odlok začne veljati v sredo, 18. novembra, in bo trajal do 17. decembra 2020.

Odlok o razglasitvi epidemije koronavirusa v državi je Vlada RS sprejela že 18. oktobra in z njim za 30 dni razglasila epidemijo covida-19 na območju celotne države. Zdaj je epidemijo podaljšala za dodatnih 30 dni.

Da bi nevladnim organizacijam olajšali delovanje v času epidemije, smo v CNVOS pripravili posebno stran NVO v času koronavirusa, kjer zbiramo vse ključne informacije o sprejetih interventnih ukrepih in drugih informacijah, pomembnih za delovanje nevladnih organizacij. Poleg člankov boste na strani NVO v času koronavirusa našli tudi odgovore na najpogostejša vprašanja (FAQ) in svetovalne videe.

Za lažje in hitrejše delo smo z izjavami in odredbami v času epidemije posodobili tudi našo spletno aplikacijo e-pravnik. Tam si lahko v nekaj korakih brezplačno in samostojno izdelate ključno dokumentacijo, od odredbe o čakanju na domu do izjave delavca o nezmožnosti dela.