European Civic Forum (ECF) v torek, 8. decembra, organizira razpravo ob objavi letnega poročila Civic Space Watch report 2020. Razpravo bo vodil evropski poslanec Pietro Bartolo, k sodelovanju pa ECF vabi vse ključne akterje civilne družbe iz Evrope. Na spletnem srečanju bodo predstavniki civilne družbe s predstavniki Evropske unije izmenjali mnenja o glavnih izzivih, s katerimi se danes sooča demokracija v Evropi, in vlogi civilne družbe pri promociji evropskih vrednot v času krize.

Spletne razprave in podelitve nagrad, ki bo v torek, 8. decembra, od 15.00 do 17.15, se lahko udeležite tudi vi. Prijavite se: https://civic-forum.eu/civic-space/civic-space-watch-report

Odločevalci in akterji civilne družbe bodo razpravljali o dogajanju v letu, ki se bliža koncu, in ukrepih za blažitev škode. Osredotočili se bodo predvsem na krepitev sistema preverjanja in ravnovesja (ang. check and balances) v Evropi po koncu kriznih ukrepov.

V drugem delu spletnega srečanja bo ECF podelil nagrade Civic Pride. Nagrade bodo prejele izbrane skupine aktivnih državljanov, ki so se bodisi organizirano bodisi neorganizirano odzvali na oženje civilnodružbenega prostora v času pandemije. Med nagrajenci so tudi slovenski kolesarji, ki so se več deset tednov udeleževali petkovih protivladnih protestov.