Vlada RS je izdala nov Odlok o razglasitvi epidemije nalezljive bolezni covid-19 na območju Republike Slovenije, s katerim je epidemijo v državi podaljšala, in sicer za 60 dni.  Odlok je začel veljati v nedeljo, 17. januarja, in bo veljal do 17. marca 2021.

Odlok o razglasitvi epidemije bolezni covid-19 v državi je četrti odlok Vlade RS, s katerim je  podaljšala razglasitev epidemije, tokrat za 60 dni. Epidemija bolezni covid-19 je v državi ponovno razglašena že od 19. oktobra 2020.

Da bi nevladnim organizacijam olajšali delovanje v času epidemije, smo v CNVOS pripravili posebno stran NVO v času koronavirusa, kjer zbiramo vse ključne informacije o sprejetih interventnih ukrepih in drugih informacijah, pomembnih za delovanje nevladnih organizacij. Poleg člankov boste na strani NVO v času koronavirusa našli tudi odgovore na najpogostejša vprašanja (FAQ) in svetovalne videe. Posnetke pravnih posvetovalnic o ukrepih iz protikoronskih paketov, relevantnih za nevladne organizacije, si lahko ogledate na našem YouTube kanalu.

Za lažje in hitrejše delo smo z izjavami in odredbami v času epidemije posodobili tudi našo spletno aplikacijo e-pravnik. Tam si lahko v nekaj korakih brezplačno in samostojno izdelate ključno dokumentacijo, od odredbe o čakanju na domu do izjave delavca o nezmožnosti dela.