Za vas smo ponovno pripravili tedenske novice s področja prava za NVO, v katerih si lahko med drugim preberete, da je v javni razpravi Zakon o gostinstvu. Poročamo tudi, da je v obravnavni v Državnem zboru RS Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o avdiovizualnih medijskih storitvah ter da sta bila V Uradnem listu objavljena Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o določitvi volilnih enot za volitve poslancev v državni zbor (ZDVEDZ-B) in Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o volitvah v državni zbor (ZVDZ-D).

Najnovejše v javni razpravi

  • Zakon o gostinstvu; zakon na novo določa vrste gostinskih obratov, ureja minimalne tehnične pogoje, določitev obratovalnega časa, pogoje za kratkočasno oddajanje nastanitev turistom in drugo. Rok za podajo predlogov: 6. 4. 2021.
  • Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o vojaški dolžnosti; novela ureja dvig starostne meje za prostovoljno služenje vojaškega roka, omogoča Državnemu zboru, da sprejme odločitev o ponovni uvedbi posamezne ali vseh sestavin vojaške dolžnosti v miru in drugo. Rok za podajo predlogov: 19. 3.2021.

Najnovejše v Državnem zboru

Najnovejše v Uradnem listu