Radio Študent in CNVOS, Center nevladnih organizacij Slovenije, v okviru projekta Govoriš kohezijsko 2 – učenje se nadaljuje organizirata Kohezijske četrtke – serijo osmih okroglih miz, ki bodo v pomladnih mesecih potekale na različne teme evropske kohezijske politike.

Okrogla miza bo potekala 13. 5. 2021 ob 16.00 uri (in ne 8. 4. 2021, kot je bilo prvotno napovedano) na temo Kohezijska politika ter umetnost in kultura.

 

Gosti okrogle mize, ki jo bo moderiral Jernej Meden, bodo:

  • Maja Udovič, Služba za izvajanje kohezijske politike, Ministrstvo za kulturo RS
  • Nina Ukmar, Art kino mreža Slovenije
  • Tanja Cvitko, samozaposlena v kulturi,
  • Jurij Krpan, Društvo Asociacija, društvo nevladnih organizacij in posameznikov na področju kulture.

 

Z gosti se bomo pogovarjali o tem, kje, in če sploh, imata v kohezijski politiki prostor umetnost in kultura, kako lahko umetnost in kultura doprineseta k razvoju Evrope, ali bi Slovenija morala narediti več za vključevanje umetnosti in kulture v kohezijsko politiko, o stanju kulture in umetnosti v Sloveniji in Evropi, in o tem, kje je prostor za napredek.

Okrogla miza bo potekala na ZOOM-u. Prijave sprejemamo do srede, 12. maja 2021, do 12. ure, oziroma do zapolnitve mest. Brezplačno vam lahko omogočimo tudi tolmačenje v slovenski znakovni jezik. Če potrebujete tolmača, nam to prosimo sporočite najkasneje do 10. maja 2021, do 12. ure, da bomo lahko za to pravočasno poskrbeli. Vsem udeležencem pripada tudi paket praktičnih promocijskih daril Govoriš kohezijsko, ki ga boste prejeli po pošti – če seveda želite. 

 

Rok za prijavo je potekel.