Kakšna je vloga EU in kohezijske politike v boju proti podnebnim spremembam? Kako lahko kohezijska politika pomaga pri blažitvi posledic podnebnih sprememb? Katera so ključna področja podnebnih sprememb, ki bi jih morala EU reševati s kohezijsko politiko? Kako bi v Sloveniji lahko kar najbolje izkoristili ta sredstva? In kako učinkovito izpostaviti podnebno krizo v času, ko so vse oči in moči uperjene v reševanje zdravstvene krize? Pridružite se nam na okrogli mizi na temo podnebnih sprememb in kohezijske politike, ki bo v četrtek, 15. aprila, ob 15. uri na platformi ZOOM. 

Gre za tretjo v nizu osmih okroglih miz na temo evropske kohezijske politike, t. i. Kohezijskih četrtkov, ki jih v okviru projekta Govoriš kohezijsko 2 - učenje se nadaljuje organiziramo v sodelovanju z Radiem Študent

Gosti okrogle mize, ki jo moderiral Luka Stegne, bodo: 

  • Andrej Gnezda, Umanotera,
  • Marko Peterlin, Inštitut za politike prostora,
  • Nicoleta Nour, zmagovalka natečaja in članica Mladih za podnebno pravičnost,
  • Tilen Basle, Društvo za prouševanje pric Slovenije (DOPPS).
 
Na okroglo mizo smo povabili tudi predstavnico oz. predstavnika Ministrstva za okolje in prostor, ki pa žal sogovornika niso uspeli zagotoviti.

Za udeležbo na dogodku so obvezne prijave. Prijave sprejemamo do zapolnitve mest. Brezplačno vam lahko omogočimo tudi tolmačenje v slovenski znakovni jezik. Če potrebujete tolmača, nam to prosimo sporočite najkasneje do 12. aprila 2021 do 12. ure, da bomo lahko za to pravočasno poskrbeli. Vsem udeležencem, ki bodo to želeli, bomo poslali tudi paket praktičnih promocijskih daril Govoriš kohezijsko.

 

Rok za prijavo je potekel. Okroglo mizo lahko spremljate v živo preko Youtube kanala Radia Študent.