Kakšna je vloga EU in kohezijske politike v boju proti podnebnim spremembam? Kako lahko kohezijska politika pomaga pri blažitvi posledic podnebnih sprememb? Katera so ključna področja podnebnih sprememb, ki bi jih morala EU reševati s kohezijsko politiko? Kako bi v Sloveniji lahko kar najbolje izkoristili ta sredstva? In kako učinkovito izpostaviti podnebno krizo v času, ko so vse oči in moči uperjene v reševanje zdravstvene krize? Pridružite se nam na okrogli mizi na temo podnebnih sprememb in kohezijske politike, ki bo v četrtek, 15. aprila, ob 15. uri na platformi ZOOM. 

Gre za tretjo v nizu osmih okroglih miz na temo evropske kohezijske politike, t. i. Kohezijskih četrtkov, ki jih v okviru projekta Govoriš kohezijsko 2 - učenje se nadaljuje organiziramo v sodelovanju z Radiem Študent

Gosti okrogle mize, ki jo moderiral Luka Stegne, bodo: 

- Andrej Gnezda, Umanotera,
- Marko Peterlin, Inštitut za politike prostora,
- Nicoletta Nour, zmagovalka natečaja in članica Mladih za podnebno pravičnost,
- predstavnica oz. predstavnik Ministrstva za okolje in prostor (TBA).

Vsi, ki si želite na okrogli mizi aktivno sodelovati in gostom zastavljati vprašanja na ZOOM-u, se prijavite do 12. aprila 2021 do 12. ure oz. do zapolnitve prostih mest. Vsem udeležencem, ki bodo to želeli, bomo poslali tudi paket praktičnih promocijskih daril Govoriš kohezijsko.

Prijava