V Uradnem listu RS je objavljen nov Odlok o razglasitvi epidemije nalezljive bolezni covid-19 na območju Republike Slovenije, s katerim je Vlada RS epidemijo v državi podaljšala, in sicer še za 30 dni.  Odlok bo začel veljati v ponedeljek, 17. maja, in bo veljal do 15. junija 2021.

Odlok o razglasitvi epidemije bolezni covid-19 v državi je sedmi odlok, s katerim je Vlada RS razglasila oziroma podaljšala veljavnost odloka o razglasitvi epidemije. Tako traja obdobje epidemije nepretrgoma že od 19. oktobra 2020.

Da bi nevladnim organizacijam olajšali delovanje v času epidemije, v CNVOS še naprej spremljamo sprejete in podaljšane ukrepe ter druge informacije, pomembne za delovanje nevladnih organizacij.  Na strani NVO v času koronavirusa zbiramo vse ključne informacije, pomembne za delovanje nevladnih organizacij v času epidemije. Poleg člankov boste na strani NVO v času koronavirusa našli tudi odgovore na najpogostejša vprašanja (FAQ) in svetovalne videe. Posnetke pravnih posvetovalnic o ukrepih iz protikoronskih paketov, relevantnih za nevladne organizacije, si lahko ogledate na našem YouTube kanalu.

Za lažje in hitrejše delo smo z izjavami in odredbami v času epidemije posodobili tudi spletno aplikacijo e-pravnik. Tam si lahko v nekaj korakih brezplačno in samostojno izdelate ključno dokumentacijo, od odredbe o čakanju na domu, do izjave delavca o nezmožnosti dela.