Tudi letos bo nevladniški duh solidarnosti in sodelovanja zavel v naši prestolnici! Jubilejni, 20. Festival nevladnih organizacij LUPA bo v sredo, 15. septembra 2021, od 10. do 18. ure na Bregu v Ljubljani.

Nevladne organizacije so v preteklem letu opravile pomembno delo pri blaženju posledic epidemije. Bolničarji prostovoljci Rdečega križa Slovenije so vsak dan pomagali v bolnišnicah in domovih starejših po celi državi, prostovoljci Slovenske filantropije so v obdobjih ukinitve javnega prevoza opravili več kot 1400 prevozov zaposlenih v domove za starejše in UKC Ljubljana, prostovoljci društva Duh časa so usposobili in skupaj z ZPM Ljubljana Moste-Polje in ZPMS šolarjem in dijakom razdelili več kot tisoč računalnikov za šolanje na daljavo, Društvo za nenasilno komunikacijo je uvedlo 24/7 dežurni telefon za žrtve nasilja …

To je le nekaj podatkov iz videa, ki smo ga objavili decembra, ob dnevu človekovih pravic. Čeprav vse kaže, da bomo lahko v prihodnjih mesecih zadihali nekoliko lažje, je epidemija za seboj pustila razdejanje. Delo nevladnih organizacij bo zato tudi v prihodnosti še kako pomembno za vrnitev v življenje, kakršnega se spominjamo, informativne stojnice na festivalu v središču Ljubljane pa eden od načinov predstavitve dela in oblik pomoči prebivalkam in prebivalcem Slovenije. Zato pridite in se predstavite tudi letos! 

S prijavo potrjujete, da boste ravnali v skladu s splošnimi pravili udeležbe na festivalu. Aktualna pravila za preprečevanje širjenja bolezni covid-19 vam bomo poslali pred dogodkom.

Okroglih miz, delavnic in predavanj v zaprtem prostoru letos iz previdnostnih razlogov ne bo. Prav tako v tem trenutku še ne vemo, ali bomo poleg stojnic organizirali tudi spremljevalni program z vašimi glasbenimi, plesnimi in gledališkimi točkami. Odločitev o živem programu vam bomo sporočili mesec dni pred festivalom, torej okrog 15. avgusta. Do takrat pa lahko v miru razmislite, s čim bi lahko navdušili občinstvo.

Veselimo se druženja z vami!

Prijave smo zaradi zapolnitve vseh prostih mest zaprli. Hkrati pa odpiramo čakalno vrsto. Če bi se želeli na LUPI predstaviti na brezplačni stojnici, nam pišite na lupa@cnvos.si