Kako daleč je Slovenija pri programiranju evropskih kohezijskih sredstev finančnega okvira 2021–2027? Kaj se bo lahko financiralo in kaj ne? Kakšne bodo priložnosti za financiranje nevladnih organizacij? Kdaj bomo lahko o programih povedali svoje mnenje?

Na zaključnem dogodku projekta Govoriš kohezijsko – učenje se nadaljuje, ki ga izvajata CNVOS, Center nevladnih organizacij in Radio Študent, boste lahko iz prve roke izvedeli doslej neznane podrobnosti o načrtih porabe kohezijskih sredstev. Prvič pa boste imeli tudi priložnost, da o načrtih povprašate neposredno odgovorne iz Evropske komisije in Službe Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko (SVRK)!

Z nami bosta Aurelio Cecilio, predstavnik generalnega direktorata Evropske komisije za regionalno in mestno politiko (DG REGIO), vodja enote za Bolgarijo, Hrvaško in Slovenijo, ter Marjana Dermelj iz Službe Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko. Marjana Dermelj bo na dogodku nadomeščala Moniko Kirbiš Rojs,  državno sekretarko na SVRK. 

Na spletnem dogodku, ki bo v četrtek, 17. junija 2021 ob 10. uri, nam bo Aurelio Cecilio predstavil vse, kar moramo vedeti o novem finančnem okviru za obdobje 2021–2027, Marjana Dermelj pa nam bo predstavila slovenski načrt porabe kohezijskih sredstev.

Predstavitvama, ki bosta v angleškem jeziku, bo sledila moderirana razprava, ki jo bo vodila Tina Divjak, vodja zagovorništva in namestnica direktorja CNVOS, med letoma 2013 in 2020 tudi članica Odbora za spremljanje Operativnega programa za izvajanje kohezijske politike.

Gostoma boste lahko vprašanja v živo zastavljali vsi, ki se boste dogodka udeležili na platformi Zoom. Zaradi velikega povpraševanja bomo dogodek v živo prenašali na našem Facebooku in ga kasneje objavili na našem YouTube kanalu. Vprašanja za gosta boste lahko zapisali tudi v komentarje pod prenosom dogodka na Facebooku. 

Udeležba je brezplačna, prijave pa sprejemamo tukaj

Vsi udeleženci dogodka boste prejeli paket praktičnih promocijskih daril Govoriš kohezijsko, ki vam ga bomo poslali po pošti – če seveda želite. V tem primeru vas prosimo, da nam ob prijavi zaupate naslov, na katerega naj pošljemo paket.