Na CNVOS vsako leto prejmemo kar nekaj vprašanj o pridobitni in nepridobitni dejavnosti, knjiženju in drugih zagonetkah priprave letnega poročila, zato smo sklenili, da vaše dileme razrešimo v živo – v enourni spletni pravni posvetovalnici. Prvi termin smo zapolnili v 24 urah po objavi, zato bomo posvetovalnico ponovili, in sicer v petek, 4. februarja, ob 10. uri. Pohitite s prijavo!

Društva morajo letno poročilo na AJPES oddati do 31. marca, zavodi, ustanove in druge nepridobitne organizacije pa že do 28. februarja. Prostovoljske organizacije in organizacije s prostovoljskim programom morajo ob oddaji letnega poročila predložiti tudi poročilo o prostovoljstvu za leto 2021.

Naša vodja pravne službe, Petra Cilenšek, bo v spletni posvetovalnici gostila Tjašo Bajc iz Consulta.si, ki nevladnim organizacijam že vrsto let pomaga pri računovodskih opravilih.

Tjaša vam bo predstavila:

  • kako voditi poslovne knjige v nevladni organizaciji,
  • kako ločiti in pravilno opredeliti pridobitno in nepridobitno dejavnost,
  • kako voditi blagajniško poslovanje,
  • kako pripraviti pravilno letno poročilo in
  • kako sestaviti bilanco.

Splošne informacije o pripravi in oddaji letnega poročila si lahko preberete na naši spletni stani. Če že veste, kaj bi radi vprašali Tjašo, vas prosimo, da nam svoja vprašanja zaupate ob prijavi na posvetovalnico. 

Posvetovalnica bo potekala prek aplikacije Zoom. Da bomo lahko odgovorili na čim več vaših vprašanj, je število mest omejeno: posvetovalnice se lahko udeleži 30 oseb, in sicer največ ena iz vsake organizacije.

Prijave bodo odprte do zapolnitve prostih mest.

Prijavite se TUKAJ.