Mi smo CNVOS in zaljubljeni smo v nevladne organizacije. Nevladne organizacije, ki se borijo za zdravo in čisto okolje; ki pripeljejo ples, glasbo in veselje v še tako odročno vas; ki skrbijo za ljudi v stiski; ki pomagajo brezdomnim živalim; ki rišejo nasmehe bolnim otrokom; ki rešujejo stanovanjsko problematiko … Pomagamo jim, da lahko to počnejo še bolje. Tako da pišemo zakone in amandmaje, ki jim to omogočajo; jim pomagamo razvozlati pravniške in birokratske zagonetke, da imajo več časa in denarja za opravljanje svojega poslanstva; da jih učimo o vodenju organizacij; in skrbimo, da njihov glas doseže čim večje število ljudi. Zato, da bomo jaz, ti, in vsi mi živeli v kar se le da prijazni državi.

Pa vi, v koga ste zaljubljeni? Komu boste poslali valentinovo voščilnico?

Priznamo, ko govorimo o praznikih, ki slavijo ljubezen, je tudi nam bolj pri srcu gregorjevo. Ampak potem ključnik za našo akcijo, h kateri vas vabimo, ne bi mogel biti #valentiNVO!

Vabimo vas, da v ponedeljek, 14. februarja, na svojih družbenih omrežjih objavite #valentiNVO sporočilo, ki ga pospremite s fotografijo ali videoposnetkom svoje nevladniške ljubezni – ali pa nečesa, kar to ljubezen simbolizira.

Na primer: 

Zaljubljeni smo v ptice. Zato smo v XY mestnih parkih pozimi namestili XY ptičjih hišic, ki jih večkrat tedensko napolnimo s semeni, da ne bodo lačne …

Zaljubljeni smo v brezskrben otroški smeh. Zato v programu XY pomagamo otrokom, ki … da bodo zaživeli bolj srečno otroštvo. Lani smo pomagali XY otrokom.

Zaljubljeni smo v naše čiste reke. Zato se borimo proti … Lani nam je to že uspelo, letos pa …

Zaljubljeni smo v zdrav življenjski slog. Zato pomagamo ljudem premagati odvisnost od XY, tako da …

Zaljubljeni smo v družbo, ki je pravična za vse. Zato smo lani z brezplačnimi pravnimi nasveti pomagali …

Zaljubljeni smo v poezijo. Zato vsako poletje priredimo pesniški festival …

Zaljubljeni smo v folkloro. Zato smo od leta XY folklornih plesov naučili že XY mladih …

Kaj pa ste vi storili za ljubezen?

In kako vam lahko ljudje pomagajo pri uresničevanju vašega poslanstva? V svojih sporočilih ne pozabite na poziv: postanite naši prostovoljci, podprite nas z SMS donacijo, pridružite se nam na dogodku …

Tukaj smo, da vam pomagamo pri oblikovanju vaših sporočil. Če potrebujete pomoč, ali pa bi se radi samo posvetovali z nami, nam pišite na pr@cnvos.si, najkasneje do četrtka, 10. februarja, do 20. ure zvečer.

Tudi če ne potrebujete našega nasveta, bomo veseli, če nam pošljete svoje prispevke (prav tako na pr@cnvos.si do 10. februarja do 20. ure), da jih lahko vključimo v našo objavo.

Ste za?

Naj zgodbe o nevladniški ljubezni na #valentiNVO preplavijo družbena omrežja!