Vabimo vas na konferenco v Budimpešti, kjer se bomo pogovarjali o idejah, potrebah in vsebini celovite evropske strategije o razvoju civilne družbe. Pogledali bomo predlog strategije in razpravljali o nadaljnjih korakih in skupnemu nastopu pred inštitucijami EU ter drugimi civilnodružbenimi organizacijami. Poleg tega bodo sodelujoči predstavniki srednjeevropskih civilnodružbenih organizacij, med njimi tudi naša vodja zagovorništva Tina Divjak, predstavili aktualne pobude EU, pomembne za civilno družbo in zagovorniško delo, ki ga te izvajajo.

Udeležba na dogodku, ki bo 1. in 2. junija v Budimpešti, je brezplačna. Prijavite se lahko tukaj. Program je dostopen na tej povezavi. Za več informacij o dogodku pišite na move@okotars.hu. Povezavo do dogodka na Facebooku najdete tukaj

Konferenco organizirajo civilnodružbene organizacije v okviru projekta Reclaim Our Civil Space! (civilnodružbeni prostor vzemimo nazaj v svoje roke, op. p.), ki obravnava zaskrbljujoče trende nazadovanja demokratičnih standardov in krčenja civilnodružbenega prostora v zadnjih letih, zlasti v Srednji in Jugovzhodni Evropi. Projekt nastaja v sodelovanju devetih partnerskih organizacij iz sedmih srednjeevropskih držav.

Program konference