Festival LUPA se po letu premora vrača: jubilejni, 20. Festival nevladnih organizacij, bo v četrtek, 8. septembra 2022, od 10. do 18. ure na Prešernovem trgu v Ljubljani. 

Na 19. vseslovenskem Festivalu nevladnih organizacij smo se družili z nevladnicami in nevladniki iz stotih organizacij. Svoje delo so med drugim predstavili Društvo Šola zdravja, ki skrbi za psihofizično kondicijo več tisoč starejših, Slovenska filantropija, ki je lani prek projekta Viški hrane skoraj 3000 osebam razdelila 122 ton hrane, ki bi drugače končala v smeteh, Zveza klubov zdravljenih alkoholikov Slovenije, ki vsako leto pomaga več kot 600 ljudem, ki imajo težave s prekomernim uživanjem alkohola, Športni klub Bleščica, ki s športom krepi pozitivno samopodobo in zdravje 1300 deklet po Sloveniji …

Letos bomo v središču Ljubljane predstavitev omogočili še večjemu številu organizacij, ki pomembno dopolnjujejo vlogo države, skrbijo za najbolj ranljive, varujejo okolje in naravo ter nam barvajo vsakdan s kulturnimi prireditvami. Svoje delo boste lahko predstavili na stojnicah, ki vam jih bomo – tako kot vsako leto – omogočili brezplačno.

Poleg stojnic in programa v živo nam lahko letos pomagate soustvariti tudi spremljevalni program.

Program na Prešernovem trgu bo povezovala prekaljena pripovedovalka Katja Preša. Obeta se nam pester program plesnih točk, gledaliških predstav in glasbenih nastopov. 

Letos pa smo vam omogočili tudi bolj intimen prostor za okrogle mize, predavanja ali delavnice, in sicer v zunanjem delu Bara Cukrarna na Poljanskem nasipu, kjer vam lahko prisluhne okrog 50 oseb. V primeru slabega vremena bomo dogajanje preselili na Mestni trg, v kavarno Pritličje. Prijave sprejemamo tukaj, o izboru pa vas bomo prav tako obvestili do 1. julija. Prednost boste imele organizacije z dovršenim programom, poučnimi vsebinami in jasno idejo o namenu dogodka. Kaj se bodo naučili obiskovalci, kaj koristnega bodo izvedeli? V prijavo obvezno zapišite tudi, kje in kako boste tudi sami promovirali dogodek.

S prijavo na festival potrjujete, da boste ravnali v skladu s splošnimi pravili udeležbe na festivalu. Morebitna pravila za preprečevanje širjenja bolezni covid-19 vam bomo poslali pred dogodkom.

Veselimo se druženja z vami!

 

Spremljajte CNVOS na družbenih omrežjih Facebook, Twitter, Instagram in YouTube.

Naročite se na naš tedenski e-novičnik in bodite na tekočem z razpisi, izobraževanji, dogodki in drugimi novicami, pomembnimi za nevladni sektor: PRIJAVA.