Vlada RS se je seznanila s Skupnim poročilom o prostovoljstvu v Republiki Sloveniji za leto 2021. Podatki kažejo, da slovenski prostovoljci, ki delujejo v okviru prostovoljskih organizacij in javnih zavodov, opravijo več kot devet milijonov in pol ur prostovoljskega dela. Ocenjena vrednost prispevka prostovoljskega dela k družbeni blaginji je več kot 97 milijonov evrov.

Analiza podatkov, ki so jih zagotovile prostovoljske organizacije in organizacije s prostovoljskim programom, vpisane v vpisnik – v letu 2021 je oddalo poročilo o prostovoljskem delu v skladu z Zakonom o prostovoljstvu 2.232 prostovoljskih organizacij in organizacij s prostovoljskim programom, od tega je oddalo poročilo 2.003 prostovoljskih organizacij in 229 organizacij s prostovoljskim programom – je pokazala, da je skupno število prostovoljcev, ki so opravljali prostovoljsko delo in so vodeni v vpisniku prostovoljskih organizacij in organizacij s prostovoljskim programom, 188.520, opravili pa so 9.503.591 ur prostovoljskega dela.

Skupno poročilo o prostovoljstvu je tako že enajsto po vrsti, vsako leto ga pripravi Ministrstvo za javno upravo. Vsa dosedanja poročila so dostopna tukaj.

 

Skupno poročilo o prostovoljstvu za leto 2021

 

Spremljajte CNVOS na družbenih omrežjih FacebookTwitterInstagram in YouTube.

Naročite se na naš tedenski e-novičnik in bodite na tekočem z razpisi, izobraževanji, dogodki in drugimi novicami, pomembnimi za nevladni sektor: PRIJAVA.