30. novembra bo na Nacionalni konferenci »Izzivi nevladniškega komuniciranja: Kako se odzvati na napade?« z nami Arun Chaudhary. Arun je filmski ustvarjalec, ki dela v politiki. Potem ko je bil med kampanjo leta 2008 ključni član ekipe Baracka Obame za nove medije, je postal prvi uradni snemalec Bele hiše (delovno mesto je bilo na začetku Obamove administracije ustvarjeno posebej zanj). Chaudhary je veliko potoval s predsednikom. Snemal je javne dogodke in trenutke iz zakulisja, produciral in oblikoval predsedniške posnetke za internet in televizijo. On in njegova ekipa sta postavila nov standard pri dokumentiranju zgodovine, saj so javnosti v realnem času posredovali ključne posnetke s terena. Arun je ustvarjalec in arhitekt "West Wing Week", prvega spletnega video dnevnika Bele hiše.

Po odhodu iz Bele hiše se je Chaudhary kot partner pridružil podjetju Revolution Messaging, kjer je leta 2016 kot kreativni direktor pomagal oblikovati predsedniško kampanjo senatorja Bernieja Sandersa. Arunovo delo je medijsko zelo odmevno, prejel je številne pohvale, npr. Ozyjev "The Creative Genius Behind Bernie's Revolution", The New Yorker: "How the Sanders' Campaign got a Punk Sensibility".

Leta 2020 se je Arun z družino preselil v Berlin, da bi se osredotočil na globalen boj proti skrajni desnici in tesneje sodeloval pri mednarodnih volitvah in kampanjah.

Program konference bomo objavili v kratkem. Na konferenco se lahko prijavite tukaj. Del konference bo potekal v angleškem jeziku.

Foto: Arun Chaudhary