Za vas smo ponovno pripravili tedenske novice s področja prava za nevladne organizacije, v katerih si lahko med drugim preberete, da je v javni razpravi Pravilnik o sofinanciranju aktivnosti znanstvenoraziskovalne dejavnosti. Obveščamo tudi, da je v obravnavi v Državnem zboru Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o javnih financah, v Uradnem listu pa je bil objavljen Pravilnik o načinu vložitve zahtevkov za izplačilo dodatka COVID-19 za neposredno delo z obolelimi za COVID-19.

Najnovejše v javni razpravi

Najnovejše v Državnem zboru

  • Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o informacijski varnosti; določena je nova skupina zavezancev, t.i. povezani subjekti, pristojnost za načrtovanje in upravljanje vseh proračunskih virov za informacijsko in kibernetsko varnost v državni upravi, pravna podlaga CSIRT organov državne uprave za dostop do potrebnih podatkov, odrejanje ustreznih, nujnih in sorazmernih ukrepov in drugo.
  • Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o javnih financah; določeno je, da javni zavodi in agencije, katerih ustanovitelj je država oziroma občina, stvarnega premoženja nimajo v lasti, razen če posebni zakon določa drugače in da lahko prodajo blaga in storitev na trgu izvajajo le, če z izvajanjem le-te zagotovijo najmanj pokritje vseh s to dejavnostjo povezanih odhodkov, da neposredni uporabniki državnega proračuna zaradi tehnične izvršitve proračuna izplačujejo sredstva za plačilo svojih obveznosti še prva dva delovna dneva v januarju naslednjega leta in drugo.

Najnovejše v Uradnem listu

  • Pravilnik o načinu vložitve zahtevkov za izplačilo dodatka COVID-19 za neposredno delo z obolelimi za COVID-19; (Uradni list RS, št. 34/2023); določen je način vložitve zahtevkov, priloge k zahtevku za izplačilo in roki izplačil dodatka COVID-19 za neposredno delo s pacienti oziroma uporabniki, obolelimi za nalezljivo boleznijo COVID-19 za izvajalce v mreži izvajalcev javne službe na področju socialnega varstva, ki izvajajo socialno varstveno
    storitev institucionalnega varstva, za izvajalce krizne namestitve in za izvajalce socialno varstvenih programov, ki izvajajo nastanitveni program iz 3. člena Pravilnika o sofinanciranju socialnovarstvenih programov.
  • Poročilo o gibanju plač za januar 2023 (Uradni list RS, št. 34/2023); Povprečna mesečna neto plača na zaposleno osebo v Sloveniji za januar 2023 je znašala 1.399,03 EUR in je bila za 1,4% nižja kot za december 2022 ter drugo.

 

Spremljajte CNVOS na družbenih omrežjih FacebookTwitterInstagram in YouTube.

Naročite se na naš tedenski e-novičnik in bodite na tekočem z razpisi, izobraževanji, dogodki in drugimi novicami, pomembnimi za nevladni sektor: PRIJAVA.