Za vas smo ponovno pripravili tedenske novice s področja prava za nevladne organizacije, v katerih si lahko med drugim preberete, da je v javni razpravi Zakon o dolgotrajni oskrbi (rok za podajo komentarjev je 26. 5. 2023!). Obveščamo tudi, da je v razpravi v Državnem zboru Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o duševnem zdravju, v Uradnem listu pa je bilo objavljeno Poročilo o rasti cen življenjskih potrebščin na območju Slovenije za april 2023.

Najnovejše v javni razpravi

Najnovejše v Državnem zboru

  • Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o duševnem zdravju; predlaga se odprava instituta odvzema poslovne sposobnosti, postavitev osebe pod skrbništvo, oblikovanje varovanih oddelkov in drugo.
  • Zakon o dopolnitvah Gradbenega zakona; novela v postopkih legalizacije objektov in postopkih izdaje dovoljenj za objekte daljšega obstoja dodatno določa preverjanje, ali so nelegalni objekti, ki so predmet navedenih postopkov, postavljeni na zemljišču, na katerem je gradnja takšnih objektov v skladu z njihovim namenom mogoča.

Najnovejše v Uradnem listu

 

Spremljajte CNVOS na družbenih omrežjih FacebookTwitterInstagram in YouTube.

Naročite se na naš tedenski e-novičnik in bodite na tekočem z razpisi, izobraževanji, dogodki in drugimi novicami, pomembnimi za nevladni sektor: PRIJAVA.