Bliža se Lupa, dan, ko praznujemo nevladnice in nevladniki! Že 21. vseslovenski festival nevladnih organizacij bo v četrtek, 14. septembra 2023, od 10. do 18. ure na Prešernovem trgu v Ljubljani. Prijave za stojnico smo zaradi velikega števila prijav že zaprli. Odprte pa so še prijave za program v živo in prijave za spremljevalni program. Prijave bodo odprte do 10. julija oz. do zapolnitve prostih mest

Na jubilejnem 20. vseslovenskem festivalu nevladnih organizacij se je na stojnicah v centru Ljubljane predstavilo več kot 120 nevladnih organizacij. Na stojnicah so svoje delo predstavili sodelavci zavoda Škatlica, ki mladim omogoča brezplačno psihološko svetovanje, Društvo VTIS, Zveza prijateljev mladine Slovenije, Društvo SOS telefon, Šentjakobsko gledališče Ljubljana, Društvo za raziskovanje jam, Društvo Focus, Varna hiša Gorenjske in mavrica drugih zavodov in društev iz različnih področij. Malo nas je presenetilo le slabo vreme, a so se udeleženci vseeno uspeli predstaviti v najboljši luči in odigrati sedaj že tradicionalni ping-pong pri društvu paraplegikov.

Tudi letos boste lahko nevladne organizacije svoje delo na stojnicah predstavile brezplačno. V središču Ljubljane bomo predstavitev omogočili nevladnim organizacijam iz različnih področij. Prav tako boste lahko svojo dejavnost vključili v program v živo in v spremljevalni program, ki nam ga boste letos spet pomagali soustvariti.

 

 

Prijave na spremljevalni program in program v živo zbiramo do 10. julija. Na program v živo in spremljevalni program se lahko prijavite le organizacije, ki ste se prijavile za stojnico. S prijavo na festival potrjujete, da boste ravnali v skladu s splošnimi pravili udeležbe na festivalu. Za več informacij smo vam na voljo na lupa@cnvos.si.

Lupa! Lupa! Lupa!