Za vas smo ponovno pripravili tedenske novice s področja prava za nevladne organizacije, v katerih si lahko med drugim preberete, da je v javni razpravi Pravilnik o dejavnikih sevalne in jedrske varnosti (JV5). Obveščamo tudi, da je v  obravnavi v Državnem zboru Zakon o nujnih ukrepih za zagotavljanje nemotene preskrbe z zdravili, v Uradnem listu pa je bila objavljena Uredba o izvajanju lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost, iz Evropskega sklada za pomorstvo, ribištvo in akvakulturo, v programskem obdobju 2021–2027.

Najnovejše v javni razpravi

Najnovejše v Državnem zboru

  • Zakon o nujnih ukrepih za zagotavljanje nemotene preskrbe z zdravili; predlog zakona ureja, da do 31. 12. 2024 velja izjema od javnega naročanja glede naročila zdravil, ki se v skladu z ZZdr-2 štejejo kot zdravila na trgu v Republiki Sloveniji, in jih oddajajo javni lekarniški zavodi, v skladu z zakonom, ki ureja lekarniško dejavnost, potreba po vodenju evidence in drugo.

Najnovejše v Uradnem listu

 

Spremljajte CNVOS na družbenih omrežjih FacebookTwitterInstagram in YouTube.

Naročite se na naš tedenski e-novičnik in bodite na tekočem z razpisi, izobraževanji, dogodki in drugimi novicami, pomembnimi za nevladni sektor: PRIJAVA.