Že 21. vseslovenski festival nevladnih organizacij bo v četrtek, 14. septembra 2023, od 10. do 18. ure na Prešernovem trgu v Ljubljani. Se vidimo!  

Na jubilejnem 20. vseslovenskem festivalu nevladnih organizacij se je na stojnicah v centru Ljubljane predstavilo več kot 120 nevladnih organizacij. Na stojnicah so svoje delo predstavili sodelavci zavoda Škatlica, ki mladim omogoča brezplačno psihološko svetovanje, Društvo VTIS, Zveza prijateljev mladine Slovenije, Društvo SOS telefon, Šentjakobsko gledališče Ljubljana, Društvo za raziskovanje jam, Društvo Focus, Varna hiša Gorenjske in mavrica drugih zavodov in društev iz različnih področij. Malo nas je presenetilo le slabo vreme, a so se udeleženci vseeno uspeli predstaviti v najboljši luči in odigrati sedaj že tradicionalni ping-pong pri društvu paraplegikov.

Tudi letos boste lahko nevladne organizacije svoje delo na stojnicah predstavile brezplačno. V središču Ljubljane bomo predstavitev omogočili nevladnim organizacijam iz različnih področij. Na marsikateri stojnici si radovedneži ne boste le pasli oči,  temveč sodelovali pri raznih igrah, ugankah in simulacijah. Tradicionalni ping pong bo!

Brskanje po stojnicah bomo poživili s programom v živo, ki ga bo povezovala Katja Presa. Letos bomo plesali, peli, kotalkali, recitirali, brali in se sproščali ob prijetnih vibracijah gonga. Naj povemo vse? Kaj mora biti tudi presenečenje! Obljubljamo pravo festivalno vzdušje.

Letos bo vsebinski spremljevalni program potekal v lokalu Pritličje, kjer bodo svoje delo v obliki okrogle mize ali kratkega nagovora predstavile raznolike organizacije. Kavica in osvežitev v Pritličju ali  nevladniška debata? Mi pravimo, zakaj ne oboje!

Se vidimo kmalu-uupa! Lupa! Lupa!