NVO, ki zaradi posledic poplav trenutno ne morete uveljavljati svojih pravic na sodišču in bi zato zamudile kakšen rok ali narok, lahko uveljavljate institut vrnitve v prejšnje stanje.

Vrnitev v prejšnje stanje pomeni, da vam sodišče dovoli, da določeno dejanje opravite pozneje, če ga iz upravičenega razloga (zaradi posledic poplav) niste mogli opraviti pravočasno. Paziti pa morate, da boste predlog za vrnitev v prejšnje stanje podali v 15 dneh od dneva, ko bodo posledice poplav, ki vam preprečujejo uveljavljati svoje pravice pri sodišču, odpravljene. Predlog je pri sodišču treba oddati v pisni obliki.

Če se zaradi posledic poplav ne morete udeležiti kakšnega naroka, lahko sodišče zaprosite, naj ga prestavi. To naredite s pisnim opravičilom in dokazilom o opravičljivem razlogu za izostanek.

Trenutno sicer potekajo sodne počitnice, kar pomeni, da se opravljajo zgolj naroki v nujnih zadevah. Sodišča bodo ponovno delovala v polnem obsegu po 15. avgustu.

 

Spremljajte CNVOS na družbenih omrežjih FacebookTwitterInstagram in YouTube.

Naročite se na naš tedenski e-novičnik in bodite na tekočem z razpisi, izobraževanji, dogodki in drugimi novicami, pomembnimi za nevladni sektor: PRIJAVA.