Kot smo že pisali, lahko NVO, ki zaradi posledic poplav začasno ne morete zagotavljati dela in ste zato delavce napotile na čakanje na delo doma oziroma je bil vaš delavec odsoten zaradi višje sile, zahtevate povračilo nadomestila plače delavcem. Prav tako ste lahko NVO, ki ste delavcem odredile odpravljanje posledic poplav in plazov, uveljavljale povračilo izplačanih plač.

Od 14. septembra lahko NVO, ki ste vložile vlogo za povračilo nadomestila plače zaradi višje sile ali začasnega čakanja na delo oziroma za povračilo izplačanih plač zaposlenih zaradi odstranjevanja posledic poplav in plazov ter vam je Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje (ZRSZ) z odločbo to pravico že priznal, hkrati pa ste pri FURS oddale REK obrazce in ste plače oziroma nadomestila plač svojim zaposlenim tudi že izplačale, na ZRSZ naslovite zahtevke za povračilo. Zahtevek se vloži elektronsko na Portalu za delodajalce.

Več o postopku povračila nadomestil plač zaradi višje sile in začasnega čakanja na delo ter povračila plač zaposlenih zaradi odstranjevanja posledic poplav in plazov pri delodajalcih si lahko preberete tukaj.

 

Spremljajte CNVOS na družbenih omrežjih FacebookTwitterInstagram in YouTube.

Naročite se na naš tedenski e-novičnik in bodite na tekočem z razpisi, izobraževanji, dogodki in drugimi novicami, pomembnimi za nevladni sektor: PRIJAVA.