Za vas smo ponovno pripravili tedenske novice s področja prava za NVO, v katerih si lahko med drugim preberete, da je v javni razpravi Odlok o spremembi Odloka o Svetu Vlade Republike Slovenije za spodbujanje razvoja prostovoljstva, prostovoljskih in nevladnih organizacij. Obveščamo tudi, da je v obravnavi v Državnem zboru Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o mladinskih svetih, v Uradnem listu pa je bil objavljen Pravilnik o načrtih upravljanja mestne logistike, načrtih izvajanja parkirne politike in mobilnostnih načrtih.

Najnovejše v javni razpravi

  • Odlok o spremembi Odloka o Svetu Vlade Republike Slovenije za spodbujanje razvoja prostovoljstva, prostovoljskih in nevladnih organizacij; predlaga se sprememba sestave sveta tako, da bi svet po novem sestavljalo 16 predstavnikov, in sicer 8 predstavnikov ministrstev, 4 predstavniki nevladnih organizacij in 4 predstavniki prostovoljskih organizacij. Rok za komentar: 30. 3. 2024.
  • Zakon o izvajanju Uredbe (EU) o evropskem upravljanju podatkov; predlog ureja ponovno uporabo zaščitenih podatkov javnega sektorja za znanstvenoraziskovalne, zgodovinskoraziskovalne in statistične namene, postopek odobritve, pristojnost informacijskega pooblaščenca, storitev posredovanja podatkov, ki jo izvaja AJPES in drugo. Rok za komentar: 11. 4. 2024.
  • Pravilnik o vpisu na seznam in izbrisu s seznama ter vodenju seznama upravičenih oseb za vložitev potrošniških kolektivnih tožb v drugi državi članici po Direktivi 2020/1828/EU; določeno je, da mora organizacija pred oddajo vloge dokazati, da opravlja dejavnost na področju varstva interesov potrošnikov, da je neodvisna in drugo. Rok za komentar: 12. 4. 2024. 

Najnovejše v Državnem zboru

Najnovejše v Uradnem listu

 

Spremljajte CNVOS na družbenih omrežjih FacebookTwitterInstagram in YouTube.

Naročite se na naš tedenski e-novičnik in bodite na tekočem z razpisi, izobraževanji, dogodki in drugimi novicami, pomembnimi za nevladni sektor: PRIJAVA.