Med 4. in 7. marcem 2024 je Evropski ekonomsko-socialni odbor (EESO) gostil prvi teden civilne družbe. Zbralo se je več kot 800 predstavnikov organizacij civilne družbe in skupin mladih, ki so razpravljali o prihajajočih volitvah in prihodnosti EU.

Cilji tedna civilne družbe in njegovih petih glavnih pobud so vključevali opolnomočenje državljanov za sodelovanje z EU in uveljavljanje njihovih demokratičnih pravic, prepoznavanje in obravnavo grožnje demokratičnim vrednotam, kot so dezinformacije in volilna apatija ter zbiranje priporočil civilne družbe, ki bodo vključena v prihodnje načrte EU. Rezultati srečanja bodo vključeni v julijsko resolucijo EESO, v kateri bo opisano, kaj civilna družba pričakuje od prihodnjega vodstva Evropskega parlamenta in Komisije.

Na srečanju je sodelovala tudi vodja zagovorništva na CNVOS Tina Divjak, ki je v okviru debate o tem, kako izboljšati civilni dialog na EU ravni, predstavila naš postopek izbora NVO predstavnikov in svoje videnje realizacije na EU ravni.

 

Spremljajte CNVOS na družbenih omrežjih FacebookTwitterInstagram in YouTube.

Naročite se na naš tedenski e-novičnik in bodite na tekočem z razpisi, izobraževanji, dogodki in drugimi novicami, pomembnimi za nevladni sektor: PRIJAVA.