Za vas smo ponovno pripravili tedenske novice s področja prava za NVO, v katerih si lahko med drugim preberete, da je v javni razpravi Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o davku od dohodkov pravnih oseb. Obveščamo tudi, da je v obravnavi v Državnem zboru Zakon o nujnih ukrepih za izboljšanje kadrovskih in delovnih pogojev ter zmogljivosti pri izvajalcih socialnovarstvenih storitev in dolgotrajne oskrbe, v Uradnem listu RS pa je bila objavljena Resolucija o nacionalnem programu varstva potrošnikov 2024–2029 (ReNPVP24–29).

Najnovejše v javni razpravi

  • Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o množičnem vrednotenju nepremičnin; predlagano je črtanje javne razgrnitve modelov in poskusni izračun posplošene vrednosti, usklajevanje osnutkov modelov s strokovno javnostjo in občinami se ohranja in drugo. Rok za komentar: 3. 7. 2024.
  • Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o dohodnini; predlog novele ureja dvig zmanjšanja letne davčne osnove za vzdrževanega družinskega člana, odpravlja pogoj, da mora zavezanec za letno odmero dohodnine za nerezidente dokazati, da so dohodki, doseženi v Sloveniji, v državi rezidentstva izvzeti iz obdavčitve ali so neobdavčeni, pogoj za vstop v sistem normiranih odhodkov se dviguje na 60.000 EUR, pri čemer pa se pogoj 100.000 EUR, vezan na enega polno zavarovanega za polni delovni čas za vsaj devet mesecev, črta in drugo. Rok za komentar: 3. 7. 2024.
  • Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o davku od dohodkov pravnih oseb; predlagano je črtanje posebne ureditve za ugotavljanje davčne osnove z upoštevanjem normiranih odhodkov in drugo. Rok za komentar: 3. 7. 2024.

Najnovejše v Državnem zboru

Najnovejše v Uradnem listu

 

Spremljajte CNVOS na družbenih omrežjih FacebookTwitterInstagram in YouTube.

Naročite se na naš tedenski e-novičnik in bodite na tekočem z razpisi, izobraževanji, dogodki in drugimi novicami, pomembnimi za nevladni sektor: PRIJAVA.