Po krajšem premoru se vračamo z novicami s področja prava za nevladne organizacije. Tokrat med drugim poročamo, da je v javni razpravi Zakon o Slovenski tiskovni agenciji, da v Državnem zboru obravnavajo Zakon o spremembi Zakona o invalidskih organizacijah ter da je bilo v Uradnem listu RS objavljeno Navodilo o določitvi načina izstavitve zahtevkov, potrebnih dokazil in rokov izplačil ter načina poročanja za dodatno sofinanciranje programov duševnega zdravja in nudenja psihosocialne pomoči.

Najnovejše v javni razpravi

  • Zakon o Slovenski tiskovni agenciji; predlog novega zakona ureja javno službo in jasneje določa katere vsebine so prosto dostopne javnosti, omogoča izvajanje pridobitnih dejavnosti izven opravljanja gospodarske javne službe, urejena je pristojnost državnih organov in drugo. Rok za komentar: 22. 7. 2024.
  • Zakon o spremembi in dopolnitvah Gradbenega zakona; predvidena je ukinitev obvezne prijave začetka gradnje enostavne stavbe, na novo so določeni pogoji za univerzalno graditev, mnenjedajalec bo moral izdati mnenje v 30 dneh od prejema zahteve, uvaja se domneva skladnosti nameravane gradnje s predpisi s področja mnenjedajalca v postopku izdaje gradbenega dovoljenja, dopustna odstopanja od gradbenega dovoljenja in drugo. Rok za komentar: 1. 8. 2024.

Najnovejše v Državnem zboru

Najnovejše v Uradnem listu

 

Spremljajte CNVOS na družbenih omrežjih FacebookTwitterInstagram in YouTube.

Naročite se na naš tedenski e-novičnik in bodite na tekočem z razpisi, izobraževanji, dogodki in drugimi novicami, pomembnimi za nevladni sektor: PRIJAVA.