Zveza za avtizem Slovenije organizira usposabljanja osebnih asistentov mladostnikov in odraslih oseb s SAM, na katerem bodo udeleženci spoznali značilnosti SAM ter se seznanili s področji, na katerih te osebe potrebujejo podporo v vsakodnevnem življenju.

Usposabljanje je sestavljeno iz uvodnih seminarjev, ki bodo potekala v letu 2018, osebne asistence mladostniku ali odrasli osebi s SAM, ter spremljanja nadaljnjega dela in redne intervizije s strokovnjaki. Asistenti bodo z nudenjem asistence pričeli z letom 2019.

 

Uvodna predavanja bodo izvajali priznani strokovnjaki iz področja avtizma: dr. Marta Macedoni Lukšič, dr. Nataša Potočnik Dajčman, Aleksandra Jeličić, Nives Skamlič in Janja Kranjc.

 

Usposabljanje bo potekalo v Ljubljani in na Obali. Udeležba je brezplačna. Število prostih mest na usposabljanju je 20 v Ljubljani in 10 na Obali.

 

Več informacij o usposabljanju asistentov najdete na zveza-avtizem.eu. Prijave sprejemajo do 30. 9. 2018 oziroma do zapolnitve prostih mest na elektronsko pošto: zveza.avtizem@gmail.com