Gledališče Ane Monro zaradi velikega zanimanja organizira delavnico na temo uporabe gledaliških tehnik v vzgojno-izobraževalnem procesu, ki se bo odvila v sredo, 27. marca, od 15.00 do 19.00 v Vetrinjskem dvoru v Mariboru.  

Primarni cilj delavnice je spoznavanje različnih gledaliških tehnik in iger kot orodij za oblikovanje inovativnih metod za podajanje učne snovi, razvijanje in gradnjo skupinske dinamike in/ali motivacijo učencev in dijakov. Udeležence zato spodbujajo, da jih sami (pre)izkusijo, in tako spoznajo ter razumejo njihov namen, vzgojno-izobraževalni učinek in seveda način izvedbe. Praktičnemu delu sledi aplikacija pridobljenega znanja na teorijo in prakso oziroma razprava o možnostih uporabe (in morebitnih modifikacij) teh orodij za (upo)rabo v konkretnih situacijah pri pouku.

Udeležbo priporočajo tako učiteljem razrednega pouka, srednješolskim učiteljem, svetovalnim delavcem, pedagogom, vzgojiteljicam in vzgojiteljem v vrtcih in dijaških domovih, knjižničarjem, defektologom, terapevtom, učiteljem podaljšanega bivanja, kot tudi vodstvenim delavcem vzgojno-izobraževalnih ustanov

Več informacij in prijavnico najdete na spletni strani Ane Monro. Število mest je omejeno, kotizacija znaša 50 EUR.