4. in 5. aprila 2019 bo v Ljubljani potekala konferenca, na kateri bodo raziskovali prednosti in izzive mednarodne mobilnosti, vključno z vplivom na okolje.

Na dvodnevnem dogodku bodo domači in tuji strokovnjaki:

  • predstavili že uveljavljene in nove priložnosti ter podporne sisteme, ki spodbujajo mobilnost in so vzpostavljeni na ravni mesta, regije ali države, znotraj in izven EU ali pa za specifičen kulturni ali ustvarjalni sektor;
  • v moderiranih razpravah razkrili svoja stališča glede prednosti in izzivov mednarodne mobilnosti, vključno z vplivom na okolje ter
  • se posvetili vsakemu udeležencu, ki bo želel izvedeti več o številnih virih, mehanizmih, kontaktnih točkah in programih, ki s financiranjem ali informacijsko podporo spodbujajo mobilnost.

Več informacij o dogodku, govorcih in prijavnico najdete na spletni strani Centra Ustvarjalna Evropa v Sloveniji. Prijave sprejemajo do torka, 2. apr. 2019.

Konferenco organizira zavod Motovila v sodelovanju s partnerji: Arts and Theatre Institute / CED CZ, DutchCulture / CED NL, Centro de Informacão Europa Criativa / CED PT, CED Ireland – MEDIA Office Dublin, Ministrstvo za kulturo Hrvaške / CED HR, Avstrijsko ministrstvo za kulturo Avstrije / CED AT, SCCA–Ljubljana in CMEPIUS.