Izvajate programe mobilnosti na področju kulture in ustvarjalnih sektorjev v praksi? Iščete priložnost za mobilnost? Sodelujete pri sprejemanju odločitev, ki vplivajo na mobilnost v kulturi? Na dvodnevnem dogodku, ki se bo odvijal 4. in 5. aprila v Hotelu Slon v Ljubljani, bodo raziskali prednosti in izzive mednarodne mobilnosti, vključno z vplivom na okolje. Od že uveljavljenih do novih priložnostih in podpornih sistemih mobilnost na ravni mesta, regije ali države, znotraj in izven EU ali pa za specifičen kulturni ali ustvarjalni sektor.

Prvi dan konference (4. april od 9h do 16h) bodo razpravljali o tem, kako je mednarodna mobilnost podprta na sistemski ravni, npr. z različnimi programi, ki sofinancirajo mobilnost ali na tehnični ravni z zagotavljanjem informacij in svetovanja.

Drugi dan (5. april od 9h do 16h) se bodo razprave osredotočile na mobilnost v praksi, vključno z njenimi vplivi na okolje. Lučka Kajfež Bogataj (klimatologinja), Barbara Koželj Podlogar (SKICA) in Danilo Milovanović (vizualni umetnik) bodo v uvodnih predstavitvah osvetlili temo mednarodne mobilnosti s treh različnih perspektiv – z vidika klimatologinje in slovenske pionirke na področju raziskovanja vpliva podnebnih sprememb, javne agencije, ki promovira mednarodno sodelovanje v umetnosti in kulturi, ter umetnika, ki ga ustvarjalna pot pogosto pelje prek meja.

Oba dneva bodo na popoldanskih omizjih Kdo je kdo na voljo svetovalci – predstavniki kontaktnih točk in programov, ki s financiranjem ali informacijsko podporo spodbujajo mobilnost.

Podrobnejši program konference je dostopen na spletni strani CED Slovenija, kdo vse bo sodeloval, pa lahko preverite tukaj.

Konferenca bo potekala v angleškem jeziku. Udeležba je brezplačna, vendar so obvezne prijave. Prijave zbirajo do zapolnitve mest oz. do torka, 2. aprila 2019, do 12. ure, prek info@ced-slovenia.eu. Število mest je omejeno.