Pekarna Magdalenske mreže poziva izvajalke/ce k prijavam na poziv 9. StopTrik Mednarodnega filmskega festivala! Festival, posvečen stop animaciji, poteka v daljši verziji v Mariboru in v skrajšani v poljskem Łódźu.

Posebej cenijo filme, ki so posneti v 3D animirani tehniki z ročno izdelanimi figurami, vendar želijo odkrivati tudi eksperimentalne, mešane in hibridne oblike animacije. K prijavam vabijo tako profesionalne animatorje_ke, študente_ke ali zgolj entuziaste_ke. Na festivalu bodo predvajali tako filme, uvrščene v tekmovalni program, kakor tudi filme, uvrščene v sekcijo Panorama. Poleg tega bodo prijavitelji lahko sodelovali v razpravah o umetnosti, ustvarjanju, življenju, politiki in še o drugih stvareh, o katerih bodo želeli razpravljati, pa tudi na delavnici stop animacije, na jutranjih sprehodih po mestu, popoldanskih veganskih kosilih in poznovečernih zabavah.

Festivala ne bosta potekala sočasno, temveč bo festival v Mariboru potekal med 3. in 6. 10. 2019, medtem ko se bo dogajanje v Łódźu odvijalo mesec dni kasneje, in sicer med 8. in 10. 11. 2019.

Pogoji prijave in prijavni obrazec so dostopni na www.stoptrik.com/entry-form. Prijave sprejemajo do 7. 8. 2019.