V središču Postojne se v okviru projekta PlurAlps odpira prostor za srečanja, druženja in ustvarjanje ob različnih dogodkih in delavnicah. ArtCaffe v četrtek, 25. 7., odpira svoja vrata v avli dijaškega doma SGLŠ Postojna in v parku pred njim. Tam se boste lahko v poletnem času osvežili s pijačo, si privoščili kavo, prebrali knjigo, revijo na prostem ter poskusili izbrane mednarodne prigrizke.

Prav tu pa se bodo v poletnem času vrstili tudi likovne, glasbene, plesne delavnice, predvajanja dokumentarnih in igranih filmov, učne urice tujih jezikov, likovna razstava ter fotografska razstava natečaja »Postojna skozi moje oči«. Spremljevalna dejavnosti ArtCaffe-ja bo tudi Knjižnica pod drevesi, kjer boste lahko v parku pred SGLŠ ustavili čas z zanimivo knjigo.

In še najpomembneje – dogodke aktivno so-ustvarjajo mladoletniki brez spremstva, ki prebivajo v SGLŠ. V ArtCaffe-ju vas bodo lahko pogostili, vam postregli, predstavili svoje talente, ter vas tudi naučili nekaj osnov svojega maternega jezika.

ArtCaffe bo deloval v obdobju od 25.7. do 17. 9. Vse omenjene aktivnosti so organizirane v sklopu projekta PlurAlps – Priseljevanje, kulturna raznolikost in pluralizem kot priložnost za območje Alp.

Več: facebook.com/ArtCaffe-Postojna