Društvo ustvarjalcev Taka Tuka in Javni sklad za kulturne dejavnosti vabita na 8. mednarodno konferenco gledališke pedagogike, ki nosi naslov Moč sporazumevanja. Potekala bo od 28. do 30. novembra 2019 v Ljubljani.

Cilj konference je izmenjati izkušnje, znanja in primere dobrih praks s področja gledališke pedagogikePriznani domači in tuji strokovnjaki bodo predstavili možnosti uporabe gledaliških elementov v izobraževalnem procesu za spodbujanje razvoja komunikacijskih in socialnih veščin ter učenje jezikov. V okviru predavanj, delavnic in diskusij bodo razpravljali o pomenu varnega učnega okolja in učinkovite komunikacije, raziskovali vlogo gledališke pedagogike v izobraževalnem procesu, njen vpliv na razvoj komunikacijskih in socialnih veščin ter spoznavali kreativne pristope za učenje jezikov. 

Vabijo tudi k aktivni udeležbi. Prijavljeni prispevki morajo biti povezani z enim od treh vidikov vključevanja gledaliških elementov v izobraževalni proces: gledališko opismenjevanje; učenje s pomočjo metod in tehnik gledališke pedagogike; ustvarjanje gledališča. Rok oddaje lektoriranih prispevkov: 15. oktober 2019.

Več informacij o konferenci, predavateljih, programu in prijavi najdete na takatuka.net. Kotizacija.