Slovensko arheološko društvo je objavilo Razpis za nagrado, priznanje, častno članstvo in zahvalno listino Slovenskega arheološkega društva za izjemne dosežke na področju arheologije v Republiki Sloveniji. 

Nagrado Slovenskega arheološkega društva podeljujejo posamezniku ali posameznici za življenjsko delo in vrhunske stvaritve, ki so prispevale k razvoju in ugledu slovenske arheološke stroke doma in v tujini. Letno se podeljuje samo ena nagrada.

Priznanje Slovenskega arheološkega društva podeljujejo posamezniku, posameznici ali skupini za izjemen enkratni dosežek s področja arheologije: razstavne in konservatorske dosežke, znanstvene, strokovne in poljudne publikacije, uveljavitve novih metod, vključevanje arheoloških spomenikov v turistično ponudbo in večanje ugleda slovenske arheologije doma in v tujini. Letno se podeljujeta dve priznanji.

Častno članstvo podeljujejo posameznikom oziroma posameznicam, ki so s svojim delom, pomočjo, darovanjem in sodelovanjem s posamezniki ali inštitucijami s področja arheologije pripomogli k delovanju, razvoju, priznanju in ugledu slovenske arheologije doma in v tujini.

Zahvalno listino podeljujejo posamezniku, posameznicam ali skupini izven arheološke stroke, ki je na svojem področju bistveno prispeval/a k večjemu obisku prireditev, k napredku, predstavitvi, medijski prepoznavnosti ipd. arheološke stroke v Sloveniji.

Besedilo razpisa najdete v Uradnem listu. Predloge sprejemajo do vključno 25. oktobra 2019.