Aksioma – Zavod za sodobne umetnosti, Ljubljana, vabi slovenske ustvarjalke in ustvarjalce, stare do 35 let, k prijavi novih umetniških projektov za leto 2021.

U30+ ponuja priložnost za mlade umetnice in umetnike s področja novih medijev, vizualnih in performativnih umetnosti ter vseh nedoločenih vmesnih polj, da s pomočjo izkušene ekipe razvijejo in uresničijo svoje projekte. Od leta 2013 je iniciativa podprla številne projekte in umetnikom ponudila mentorstvo, produkcijska sredstva, prostor za izvedbo, tehnično opremo in podporo, promocijo, foto in video dokumentacijo ter možnost gostovanj. Zavod Aksioma nudi celovito in aktivno podporo pri razvoju projektov in tako vsem izbranim umetnikom zagotavlja edinstveno izkušnjo na profesionalni ravni v svetu sodobne umetniške produkcije.

Izbrali bodo do 3 projekte, ki bodo premierno predstavljeni tekom leta 2021 v Projektnem prostoru Aksioma ali na drugem prizorišču v Ljubljani. Prednost bodo dali inovativnim, kritičnim in družbeno angažiranim projektom, ki se navezujejo na Aksiomin program.

Besedilo poziva najdete na spletni strani Aksiome. Prijave sprejemajo do 17. 5. 2020.