Veliko oseb z demenco in njihovih svojcev je v času epidemije COVID-19 ostalo samih. Da bi se lahko čim bolje znašli v nastali situaciji, Spominčica dnevno objavlja nasvete na spletni strani in na njihovi Facebook strani.

V tem času so tudi podaljšali delovanje svetovalnega telefona. V kolikor svojci ali osebe z demenco potrebujejo nasvet, podporo, razumevanje, ideje za aktivnosti doma ali razrešitev drugih dilem, s katerimi se soočajo, so na voljo na svetovalnem telefonu 059 305 555 vsak dan (tudi med vikendi) med 9. in 18. uro ali preko e-pošte svetovanje@spomincica.si

Na svetovalni telefon vključujejo tudi sodelavce Spominčice, ki so na voljo za strokovna vprašanja s področja njihovega dela. Osebam z demenco in njihovim svojcem vsak ponedeljek, sredo in petek med 17. in 18. uro na vprašanja z medicinskega/nevrološkega področja odgovarja prof. dr. Zvezdan Pirtošek, dr. med. spec. nevrologije. Ob torkih in četrtkih med 16. in 18. uro pa je ljudem na voljo Petra Može, univ. dipl. socialna delavka z Univerzitetne psihiatrične klinike Ljubljana.