S 1. junijem Meet and Code vabi lokalne nevladne in neprofitne organizacije po vsej Evropi, da se prijavijo za prejem nepovratnih sredstev za organizacijo dogodkov, ki spodbujajo zanimanje mladih Evropejcev za kodiranje in jim omogočajo dostop do digitalnih znanj. V zadnjih 3 letih se je več kot 138.000 mladih udeležilo skoraj 3000 programskih dogodkov.

Cilj Meet and Code je pomagati zgraditi svet, v katerem ima vsak mlad Evropejec digitalne spretnosti, potrebne za oblikovanje lastne prihodnosti. Meet and Code že četrto leto zapored vabi lokalne nevladne in neprofitne organizacije po vsej Evropi, da prijavijo svoje dogodke kodiranja za otroke in mlade, stare med 8 in 24 let.

Nevladne in neprofitne organizacije iz 35 držav se lahko prijavijo prek spleta na www.meet-and-code.org do 10. septembra 2020. Vsak odobren dogodek bo prejel 400 eurov za izvedbo dogodka.

Meet and Code nagradni natečaj

Nagradni natečaj Meet and Code Award nagrajuje najbolj kreativne ideje dogodkov. Cilj je nagraditi najbolj kreativne in inovativne ideje o dogodkih, ki jih nevladne in neprofitne organizacije prijavijo, da bi mlade navdušili za kodiranje. Zmagovalci bodo prejeli 2000 evrov nagrade.

Prijavite se lahko v naslednjih 5 kategorijah: Dekleta in  IT!, Skupnost, Raznolikost in Kodiraj za planet  ter novost v letu 2020 – Kodiraj za Evropo.