KUD Transformator bo med 15. januarjem in 14. februarjem 2021 izvedel e-izobraževanje »Gledališče na spletišče«, ki je namenjeno strokovnim delavcem v vzgoji in izobraževanju.

Na e-izobraževanju se bodo posvetili igram in vajam, ki jih lahko uporabite pri poučevanju ali na drugih skupinskih srečanjih v živo ali na daljavo. Igre spodbujajo povezovalno, pozitivno komunikacijo, sproščenost in višjo stopnjo pozornosti, koncentracijo pri spletnem poučevanju in srečevanju. Program temelji na pedagogiki zatiranih, ki je v tujini, predvsem Angliji, sicer že zelo razvita in sprejeta metoda v uradnih izobraževalnih programih, pri nas pa se znotraj institucij še zmeraj razvija ter išče prostor za uporabo. Gre za medsebojno učenje učenec-učitelj, ki poteka ves čas in je nasprotno ‘bančnemu’ načinu poučevanja, kjer učitelj ‘vlaga’ znanje v učenca.

Več informacij o e-izobraževanju in prijavi najdete na njihovi spletni strani. Prijave sprejemajo do 7. januarja 2021. Cena izobraževanja je 48,00 € in je v katalogu KATIS ovrednoteno z 1 točko.