V Društvu za psihološko svetovanje Kameleon so oblikovali idejo o možni rešitvi za zmanjšanje težav v duševnem zdravju, s katerimi se v času korona virusa srečuje precejšen del populacije. Člani društva se zavedajo, da socialno distanciranje v času epidemije lahko služi kot povod za občutke osamljenosti, dolgočasja, tesnobe in negotovosti zaradi prihodnosti. Z namenom zmanjšanja te stiske so ustvarili projekt z imenom NISTE SAMI: DRUŽITE SE Z NAMI, ki prvi v Sloveniji ponuja tovrsten način premagovanja osamljenosti in dolgočasja v času epidemije.

Namenjen je vsem polnoletnim osebam, ki bi se želele zabavati, kratkočasiti, sprostiti, deliti svoje misli in občutke, pridobiti uporabno znanje in napotke ali preprosto spoznati nove ljudi in razširiti svojo socialno mrežo. Da bi se čim bolj približali raznolikim interesom in željam udeležencev, bo druženje potekalo v pogovorni sobi, kjer imajo udeleženci priložnost spregovoriti o ponujenih temah in pa v sobi zabave, ki je namenjena kratkočasenju, razvedrilu in usmerjanju na sedanji trenutek.

Aktivnosti v sobah bodo vodile študentke in magistre psihologije, ki pri društvu delujejo kot prostovoljke. Projekt bo potekal ob nedeljah, prvi se je že odvil, pridružite pa se jim lahko še 6. 12., 13. 12. in 20. 12. med 19. in 21. uro, in sicer preko programa Zoom. V primeru velikega zanimanja se bo izvajanje projekta podaljšalo. Udeležba je brezplačna, obvezna pa je prijava.

Za več informacij obiščete spletno stran društva.