Afriška VasFest je vsakoletni festival, ki se v organizaciji Zavoda Afriška Vas odvija v parku Špica v Ljubljani. V letošnjem letu bo potekal od 11. do 13. junija.

Festival bo, kot vsako leto, spremljal bogat kulturni, izobraževalni in kulinarični program. Na glasbenem odru pa se bodo zvrstili domači in tuji izvajalci afro ali afro-fusion glasbe, plesov in akrobacij. Letošnji glavni izvajalci bodo: Hayford Okine, ganski akrobat, ki živi in dela na Hrvaškem; Nkwali, zimbabvejska pevka in kantavtorica ter Wiyaala, ganska pevka in kantavtorica, Unicefova predstavnica v Gani ter dobitnica več glasbenih nagrad za izvajalce v Afriki in v tujini.

V sredo, 9. junija bo Wiyaala obiskovalce predčasno popeljala v festivalno vzdušje s svojo delavnico petja. V festivalnem vikendu pa boste lahko uživali v ponudbi avtentične afriške hrane, ki jo bodo pripravili nigerijski, kongoški in ganski kuharji, pozabavali se boste lahko na različnih umetniških in glasbenih delavnicah ter otroke prepustili spretnim rokam animatorjev v Tovarni zabave. Ob večerih pa ne pozabite na projekcije filmov, ki so jih za vas pripravili v sodelovanju s Francoskim Inštitutom v Ljubljani.

Vstop prost!