Nacionalni inštitut za javno zdravje je objavil javni poziv za predlaganje kandidatov za opravljanje ambasadorskega dela v nacionalni kampanji proti stigmatizaciji in diskriminaciji duševnega zdravja v Republiki Sloveniji, s specifičnimi znanji in osebnimi izkušnjami z duševnimi stiskami.

S pozivom želi NIJZ oblikovati bazo ambasadorjev (posameznikov), ki bodo sodelovali pri izvedbi nacionalne kampanje proti stigmatizaciji in diskriminaciji duševnega zdravja v okviru projekta »Ukrepi na področju obvladovanja širitve COVID-19 s poudarkom na ranljivih skupinah prebivalstva«.

Za opravljanje ambasadorskega dela se predlaga posameznike, ki so sami ali njihovi svojci doživeli duševno stisko in so poiskali pomoč ter imajo izkušnjo okrevanja pri sebi ali svojcih. Delo bo obsegalo predstavitev zgodb o uspešnem okrevanju, o virih pomoči ter ovirah, s katerimi so se soočali.

Besedilo javnega poziva najdete na spletni strani NIJZ. Rok za predložitev predlogov je najkasneje do ponedeljka, 31. 5. 2021 do 8.00 ure.

Zaradi specifičnosti javnega poziva prosijo nevladne organizacije, da predhodno preverijo, ali so se predlagani posamezniki pripravljeni izpostaviti in aktivno sodelovati pri projektu.