Zavod Bufeto vabi na 14. Festival Klovnbuf - Mednarodni festival sodobne klovnade in novega cirkusa, ki se bo odvil v Ljubljani med 12. in 19. junijem 2021 ter med 25. julijem in 1. avgustom 2021.

Festival Klovnbuf, ki se v svoji štirinajsti izdaji predstavlja kar dvakrat zapored, v letošnjem letu poteka v znamenju ISKANJA RAVNOTEŽJA, in sicer med nebom in zemljo, med cirkusom in drugimi žanrskimi zvrstmi, med normalnostjo hrepenenja in nenormalnostjo bivanja, življenja.

Festival kot vsako leto prinaša živo in atraktivno zmes različnih jezikov sodobnega cirkusa, ki jih v Sloveniji redko vidimo in ki so razpredene po različnih lokacijah Ljubljane, kar skupaj tvori pravo malo cirkuško transverzalo od Fužinskega gradu, Parka Tabor, Kongresnega trga, Centra Skala, Plesnega teatra Ljubljana do Stare mestne elektrarne Elektro Ljubljana. Klovnbuf v obeh različicah vsebuje predstave najatraktivnejših domačih in tujih umetnikov. Medtem ko se bo prvi festivalski sklop osredotočil na mednarodne umetnike, bo drugi potekal v znamenju slovenskih ustvarjalcev sodobnega cirkusa in drugih žanrov.

Več informacij bo v kratkem dostopnih na zavodbufeto.com.