Društvo Atopijski dermatitis vabi na dogodek #UniteForAtopicEczema, ki bo 14. 9. 2021 ob 17. uri v Mladinskem Zdravilišču RKS Debeli Rtič v dvorani Arija na Jadranski cesti 73 v Ankaranu. Dogodek je usmerjen v izboljšanje komunikacije in spoznavanje različnih področij soočanja z atopijskim dermatitisom (AD) po smernicah svetovne organizacije za kožne bolezni Global Skin (IADPO) Letošnji svetovni dan poteka pod sloganom #UniteForAtopicEczema oz. v prevodu - »stopimo skupaj za atopijski dermatitis«.

Program: 
17:00–17:10 – Uvodni pozdrav - Sašo Novak, predsednik Društva atopijski dermatitis
17:10–17:40 – Atopijski dermatitis – definicija, zdravljenje in novosti - dr. Nina Jugovar, dr.
med., specialistka dermatovenerologije
17:40–18:10 – Zdraviliško zdravljenje atopijskega dermatitisa - Breda Franetič Prunk,
dr. med. spec. šol. med.
18:10–18:30 – Odmor za kavo
18:30–19:00 – Življenje z atopijskim dermatitisom - Špela Novak, univ. dipl. soc. delavka
19:00–20:00 – Vodena komunikacija z možnostjo postavljanja vprašanj predavateljicam,
predhodno pripravljene ključne teme za debato med vsemi prisotnimi.


V Društvu atopijski dermatitis se vsakodnevno trudijo seznaniti širšo javnost z atopijskim dermatitisom, s problematiko same bolezni. V stiku so s pacienti in njihovimi bližnjimi. Mnogokrat so njihov glas, ko sami tega ne zmorejo. Podpirajo jih v njihovem boju - vse od zagotavljanja kvalitetnih informacij in povezovanja s strokovnjaki, pa tja do čustvene podpore, sprejemanje samega sebe in vseh izzivov, ki jih bolezen prinese v vsakdanje življenje.

Ob vsem tem prepoznavajo, da je prav komunikacija bistvenega pomena. Ker se zavedajo, da le skupaj lahko naredimo razliko, vas vabijo, da se jim pridružite!


Udeležbo z imenom in priimkom potrdite najkasneje do 12. 9. 2021 na e-naslov: drustvoad@gmail.com


V primeru, da dogodka zaradi trenutnih nepredvidljivih razmer ne bi mogli izvesti v živo, ga bodo izvedli virtualno. O tem in vseh podrobnostih, boste pravočasno obveščeni po e-pošti.