Agon(ija) epidemije je serija okroglih miz, ki bodo potekale v Atriju ZRC SAZU, moderiral pa jih bo novinar Vala 202 Gorazd Rečnik. Prvo omizje, "Epidemija in posameznik", ki se bo odvilo 17. januarja 2022 ob 18.00 uri, bo namenjeno tistim vidikom epidemije, ki jih vsi občutimo najbolj neposredno: strahovi, psihološki obrambni mehanizmi, patološke reakcije.

Sogovorniki bodo razmišljali o odgovorih na vprašanja, ali je v epidemiji potrebno razumeti psihologijo množice, ali se je ustrahovanju pri spremljanju in upravljanju epidemije mogoče izogniti, kako se boriti z naraščajajočo nestrpnostjo in sovražnostjo, kako se načini upravljanja epidemije povezujejo s posameznikovimi psihološkimi dispozicijami, kako je vse to povezano z učinkovitostjo upravljanja epidemije in predvsem s sledenjem skupnemu cilju, tj. zdravju vseh in kvalitetnemu življenju ljudi.

Pri omizju bodo sodelovali izr. prof. dr. Uršula Čebron Lipovec, doc. dr. Srečo Dragoš, izr. prof. dr. Hojka Gregorič Krumperščak, izr. prof. dr. Katja Košir, izr. prof. dr. Vita Poštuvan, izr. prof. dr. Damijan Štefanc in prof. dr. Vesna Švab.

Projekcije v Atriju bo spremljalo manjše občinstvo, hkrati pa bodo omizja prenašali v živo na FB strani Agon(ije) epidemije.

Več informacij najdete na tej povezavi.