V organizaciji Inštituta za proučevanje enakosti spolov (IPES) bo v sredo, 1. junija 2022, na Vranskem potekala strokovna konferenca z naslovom Spolno občutljiva integracija otrok beguncev in migrantov v osnovnošolski učni proces.

Konferenca bo razdeljena na tri vsebinske sklope. Na okrogli mizi bodo spregovorili o preprečevanju intersekcijske diskriminacije otrok beguncev in migrantov v osnovnih šolah. Temu bo sledilo konkretno usposabljanje za formalne in neformalne učitelje in učiteljice s področja spolno občutljive integracije otrok beguncev in migrantov v osnovnošolski učni proces. V popoldanskem delu pa bo sledila izvedba interaktivne delavnice v obliki svetovne kavarne, ki bo omogočila aktivno sodelovanje udeležencev pri iskanju inovativnih rešitev za preprečevanje spolnega stereotipiziranja in intersekcijske diskriminacije v slovenskih osnovnih šolah.

Več informacij o konferenci najdete na spletni strani Platforme Sloga, ki je tudi vir informacije. Prijave sprejemajo do najkasneje 25. maja.