Mestna zveza upokojencev Ljubljana obvešča, da bo letošnji Festival za tretje življenjsko obdobje (F3ŽO) potekal od 27. do 29. septembra 2022 v Cankarjevem domu.

Dogodek, ki ga vsako leto obiščejo predstavniki vseh generacij s poudarkom na obiskovalcih starejših od 55 let, že vrsto let gradi most med generacijami, posamezniki, nevladnimi organizacijami in drugimi deležniki. Vsebine letošnjega festivala bodo glede na vsesplošno post-pandemsko situacijo še bolj poudarjale medgeneracijsko sodelovanje, krepile duh skupnosti ter povezovanje. Program, ki ga vsako leto sestavlja prek 3.000 posameznikov, bo v letošnjem letu usmerjen v digitalizacijo za vse generacije.

Kulturni program na odru bo predstavljal domačo pesem, glasbo in ples skupin društev upokojencev, kulturnih društev, folklornih skupin, športnih društev, centrov plesa iz vse Slovenije in drugih.

Izobraževalni program bo ponudil veliko vsebin na temo demencegibanjadolgotrajne oskrbe starejših, samostojnosti v obdobju starosti, zdravja ter kakovosti življenja v tretjem življenjskem obdobju. Slovensko društvo Hospic bo izvedlo okroglo mizo na temo življenja in smrti, organizatorji pa pripravljajo tudi vsebine za otroke, s katerimi želijo krepiti medgeneracijsko povezovanje.

Rdeča nit letošnjega strokovnega programa bo digitalizacija za vse generacije

 

Program lahko spremljate na: 
https://f3zo.si/
https://www.facebook.com/F3ZO.festival