Zavod Bunker vabi na 25. mednarodni festival Mladi levi, ki se bo odvil med 19. in 27. avgustom 2022 v Stari elektrarni in na drugih lokacijah v Ljubljani.

Program letošnjega festivala Mladi levi je geografsko razpršen, z umetniki s Tajske (Wichaya Artamat), Čila (Ébana Garín, Luis Guenel), Mehike (Daniel Alberto Victoria), Srbije (Škart, Bojana Robinson), Hrvaške (Siniša Labrović), Italije (Alessandro Sciarroni), Nemčije (Julian Hetzel), Belgije (Dag Taeldeman & Andrew Van Ostade, Silke Huysmans & Hannes Dereere) in Slovenije (Katja Legin, Neja Tomšič, Tanja Radež & Nada Žgank, Petra Varl, Jaka Železnikar), vendar se vsi tematsko dotikajo krhkosti mej med fikcijo in realnostjo, med enkratnim srečanjem in skupnostjo, med umetniškimi praksami in zapuščinami.

Festival pa niso samo predstave, ampak tudi pogovori (Debatna kafana: O umetnosti in prihodnosti) in srečevališče mednarodnih mrež in projektov (Create to Connect -> Create to Impact, Stronger Peripheries: Southern Coalition). Festival zaokrožujejo delavnica snovalnega gledališča (vodi jo Sodja Lotker), delavnica za mlade kritiške pisce v sodelovanju z Radiom Študent in Gledališčem Ane Monro ter mednarodno srečanje in izmenjava praks mladih kuratork in kuratorjev iz Slovenije in Velike Britanije.

K sodelovanju na MLADIH LEVIH pa vabijo tudi prostovoljce! Pomoč prostovoljcev bodo potrebovali pri pripravljanju razstave, zagotavljanju gladkega poteka predstav, performansov, pogovorov in drugih dogodkov, pri pomoči domačim in tujim umetnikom in še mnogo drugega.

 

Več informacij o programu kmalu na bunker.si.