Društvo Taka Tuka, Javni sklad RS za kulturne dejavnosti in Lutkovno gledališče Ljubljana vabijo  na tridnevno mednarodno konferenco gledališke pedagogike z naslovom Ustvarjalnost in radovednost v izobraževanju, ki bo potekala od četrtka, 18. oktobra 2018, do sobote, 20. oktobra 2018, v Lutkovnem gledališču Ljubljana na Krekovem trgu 2 v Ljubljani.

Namen konference je izmenjati izkušnje, znanja in primere dobrih praks s področja gledališke pedagogike kot motivatorja in aktivatorja v pedagoškem procesu. Priznani domači in tuji strokovnjaki bodo predstavili možnosti uporabe metod gledališke pedagogike za spodbujanje radovednosti in ustvarjalnosti. Predavanja tujih predavateljev bodo simultano prevajana.
 

​Konferenca je namenjena učiteljem v osnovni in srednji šoli, mentorjem gledaliških skupin, svetovalnim delavcem, pedagogom, vzgojiteljem v vrtcih in dijaških domovih, knjižničarjem, muzejskim pedagogom, poklicnim igralcem, režiserjem, defektologom, terapevtom, učiteljem podaljšanega bivanja ter vodstvenim delavcem vzgojno-izobraževalnih ustanov.
 

​Vabijo vas, da s svojimi prispevki v obliki referata ali delavnice sodelujete na mednarodni konferenci. Rok za oddajo prispevka je 15. avgust 2018.